top of page

KORTE BIO

Walter Janssens

THEATERREGISSEUR
Walter Janssens specialiseerde zich jarenlang in Commedia dell’Arte en Balinees maskertheater,
heeft een verleden als radiodocumentairemaker bij PIAZZA Radio 1, regisseerde 10 jaar lang zijn eigen gezelschap Theaterbende DINSKA BRONSKA,speelde als muzikant (contrabas) bij oa VENUS, De Schedelgeboorten en nu bij de Balkanband DJURDJEVAK.
Het cabaretduo MANMANMAN was nog een ander succesvol project.
Daarnaast werkt Walter als free-lance regisseur/muzikant/akteur voor
o.a. Kommilfoo, Fractie van een Seconde, Veerle Malschaert, Radio Cachot, Karlijn Sileghem, Grupetto Ensemble, vzw NEKKA, Wim Claeys, Kapitein Winokio,
Theater MALPERTUIS, Luckas VanderTaelen, Phillippe De Maertelaere , Cie VUIL KONIJN, De Vieze Gasten en  het Vernieuwd Gents Volkstoneel.
558656_3647390105035_302245095_n.jpg

Jonas Coomans

Jonas Coomans (°1983) startte reeds op 9 jarige leeftijd met de fagot. In 2007 studeerde hij af met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, voor fagot bij Francis Pollet en contrafagot bij Danny d’Haene. Hij verbreedde zijn opleiding door eveneens bij Johan Steinmann in het Koninklijk Conservatorium Den Haag te studeren en door masterclassses te volgen bij oa Sergio Azzolini, George Klutsch en Gustavo Núñez.

 

Sinds 2007 is Jonas solist contrafagot bij het Brussels Philharmonic. Hiernaast is hij fagottist in het Ensemble Houthandel en bij het muziektheatergezelschap ZANgO!. Bovendien draagt hij reeds 15 jaar zijn liefde voor het instrument over aan jong en oud op de Muziekacademie van Borgerhout als fagotleerkracht.

 

Jonas Coomans speelt geregeld als fagottist en contrafagottist bij andere gezelschappen, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Antwerp Symfonic Orchestra, Le concert Olympique, de Koninklijke Muziekkapel der Gidsen, het Symfonie orkest van Vlaanderen, Studio 100, Il solisti del Vento, het Nationaal Orkest van België, Het Gelders Orkest, het Symfonie orkest Eindhoven en vele andere.

 

Tot slot is Jonas een veel gevraagd studio musicus en speelt hij opnames in voor films, televisie, games en hedendaagse pop rock muziek. Slechts enkele voorbeelden hiervan zijn de Oscar winnende films The Aviator en The Artist, muziekopnames voor de Belgische zanger Tamino, achtergrondmuziek en soundtracks voor de Efteling Attracties en begeleidende muziek voor het computerspel zoals Final Fantasy.

Jeroen Malaise.jpg

Jeroen Malaise

PIANIST

Jeroen Malaise (°1971, Antwerpen/België) bespeelde reeds op jeugdige leeftijd verschillende klavierinstrumenten, waaronder klavichord, klavecimbel en piano. Hij studeerde onder meer bij Jan Vermeulen, Jacques Detiège en Remy Syrier en behaalde masterdiploma's piano en klavecimbel met respectievelijk grootste en grote onderscheiding. Compositie studeerde hij bij Wim Henderickx en Luc Van Hove aan het Conservatorium Antwerpen en behaalde zijn bachelordiploma met grote onderscheiding. Voor barok-improvisatie bekwaamde hij zich bij Ewald Demeyere.

Jeroen werkte als pianist en componist onder meer samen met Muziektheater Transparant, Zonzo Compagnie, Theater Stap, Behoud de Begeerte en Vlaamse Dienst voor Filmcultuur. Hij is actief in verschillende formaties en zijn repertoire gaat van renaissance- tot hedendaagse muziek.

Voor Muziektheater Transparant was hij onder meer te zien in de productie 'Porselein', die door de cultuurredactie van De Standaard werd verkozen tot een van de beste van het jaar 2010. 'Listen to the Silence' van Zonzo Compagnie, over en met muziek van John Cage, speelde doorheen Europa en Canada en sleepte verschillende internationale onderscheidingen in de wacht, in 2012 de internationale YAMA Award als meest innovatieve en creatieve muziekvoorstelling voor jong publiek, en in 2013 de Europese YEAH! Award voor performance van het jaar.

In 2008 won hij de Jazz Costa Public Award (met Groove Juice Special) en in 2015 en 2017 de Cantabile Compositiewedstrijd.

Als pedagoog is hij verbonden aan de Academie voor Muziek en Woord van Borgerhout en aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

ger1.png

Gerardo Agnese

Born in the city of Rosario, Argentina, in 1976. He studied bandoneon at the Music University of Rosario, under the direction of famous bandoneon player and composer Domingo Federico.

He studied bandoneon with maestro Rodolfo 'Cholo' Montironi and orchestration and musical arrangements with masters Javier Martínez Lo Re and Rodolfo Mederos.

From 2000 until 2004, he was a member of the the most relevant ensembles in the city of Rosario: the Tango Orchestra of the Music Academy; the Tango Orchestra of the University; the contemporary tango ensemble Filidoro's Wake; Quintet Camandulaje, Trio de tango Arrebatado.

Since 2004 he has lived in Europe, first Italy, then Germany and currently in Belgium, Brussels, collaborating with many ensembles as a soloist, arranger, composer and bandoneon player: Andorinha Sextet; Guardia Cadenera Orchestra; Melting Point Quintet; El Esquinazo Trio; Trio El Conjurado; Astor Quintet; Tango Absynthe Project; Gran Tango Orquesta de Paris; among others.

He leads, plays, arranges and composes in the ensemble Tango Tinto (www.tangotinto.com) with which he has extensively toured Argentina and most countries in Europe.

During 2015-2016 he took bandoneon master clases with maestro Juan Jose Mosalini in the conservatory of Gennevilliers, and composition clases with maestro Gustavo Beytelman, in Paris.

He has given bandoneon, music and arrangement lessons in Argentina, Italy, Germany, Belgium and the Netherlands, and currently teaches bandoneon and tango music at the Muziekpublic World Music Academy and directs the school tango orchestra in Beeldemstorm Cultural Center.

zwartwit Zango.jpg

Jan Bervoets

Geboren in Mortsel op 27 januari 1973. Vanaf zijn 10de komt Jan in contact met de passie voor muziek. Tot zijn 18de zingt hij mee in het Antwerps Kathedraalkoor o.l.v. Jan Schrootten. Ergens rond zijn 12de verjaardag krijgt Jan van zijn ouders een piano. De passie wordt alleen maar aangewakkerd… 20 jaar later zal hij voor het eerst 'en public' gebruik maken van zijn absolute lievelingsinstrument.

 

Hij studeert in Merksem en behaalt in 1996 het diploma van gegradueerde in de Kinesitherapie.

 

Jan is medeoprichter van Voice Male, het vroegere Kamer 11, de Antwerpse acapella-formatie die reeds jaren toert door Vlaanderen en Nederland.

 

Als enige 'full-time'-zanger in deze formatie ontpopt hij zich al snel tot één van de boegbeelden en tot woordvoerder van deze groep. Op verschillende regionale en nationale radio- en televisiezenders is hij vaste klant, enerzijds als promotor van de groep, anderzijds ook in de hoedanigheid van zijn rol als 'gezicht en peter' van De Vlaamse Diabetes Vereniging en van de Blindegeleidenhondenschool te Genk. Zelfs een gastrolletje in het populaire televisieprogramma “Het Geslacht De Pauw” valt hem te beurt.

 

Hij is samen met zijn broer–manager Roel, bezieler en trekkende kracht van de groep.

 

Deelname aan de Belgische Eurosongpreselecties in 1998 en de Nederlandse preselecties in 2004, waarvan beiden de finale wordt gehaald, projecten in het buitenland waaronder samenwerking met de Turkse Sertab Erener leggen de groep geen windeieren.

 

Voor Gazet Van Antwerpen is hij  in 2002 en 2004 vast jury-lid voor de Vlaamse preselecties en gaat hij in 2004 naar het Eurosongfestival in Istanboel om daar een exclusief interview af te nemen van Sertab.

 

De groep wordt ondertussen één van de populairste acapellaformaties van de Lage Landen. Ze bereiken de Vlaamse Top 10 met hun versie van de hit van Doe Maar, 'Sinds een dag of twee'. Bovendien behalen Jan en zijn groep samen met Sertab een nummer 1 notering in Turkije met het lied 'Zor Kadin'.

 

Ondertussen treedt hij met Voice Male op in verschillende theaterproducties. 'Recyclage','Gerecycleerd', 'Orlando Greetings', 'That’s Live', 'Colors' en 'Approved' worden in verschillende landen voorgesteld.

 

De groep brengt ook een aantal CD’s uit. 'That’s live', 'Colors' en 'Approved'. In totaal zijn er een 70.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

 

Met 'De Gordel' heeft Jan ook een aparte band. In 2000 schrijft hij de muziek van het Gordellied 'Gordeldier' en in 2004 schrijft hij mee aan de tekst van het Gordellied van Spring 'Spring op je fiets'.

 

Behalve duetten met Sertab, de Turkse popdiva en winnares van het Eurosongfestival in 2003, staat hij ook op het podium met diverse andere artiesten.

 

Zo zingt hij ter gelegenheid van een eerbetoon aan Edith Piaf, een duet met Jo Lemaire in de Ancienne Belgique, werkt hij samen voor CD-producties met Nits-zanger Henk Hofstede en ex-Zap Mama-zangeres Angélique Wilkie.

 

Samenwerking is er met Bart Peeters en Ronny Mosuse als zanger van het vaste huisorkest van de “Grote Prijs Bart Peeters”.

 

Duetten van de groep zijn er verder nog met o.a. Liesbeth List, Jan Leyers, Bart De Pauw, Gunther Neefs, Rob De Nijs, Felice, Andrea Croonenbergs, Sabine Tiels, Rob Van Oudenhoven, Stef Bos, Will Tura ....Ook de hit samen met Belle Perez “Hijo de la luna”in 2003 is een schot in de roos. Verdere samenwerking blijft dan ook niet uit.

 

Van de meest memorabele optredens onthouden we o.a. het optreden ter gelegenheid van 'De Dag van het Kind' in het oude theater op de archeologische site van Effese voor 23.000 luisteraars en rechtstreeks uitgezonden via de internationale Turkse Televisiezender TRT.

 

Verder zijn er nog het voorprogramma van Mariah Carey in het Sportpaleis van Antwerpen, het voorprogramma van Khaled tijdens het festival "Ten Vrede", een optreden in het Presidentieel Paleis te Praag (Tsjechië), de Miss Turkije verkiezingen in Istanboel samen met andere artiesten waaronder Ricky Martin en Gloria Estefan, enkele Nekka-nachten in het Sportpaleis en Flanders Expo in het teken van Kommil Foo, Rob De Nijs, Will Tura en Johan Verminnen. Optredens in het Antwerpse Sportpaleis ter gelegenheid van verschillende evenementen zoals “The Night of Entertainment” en “Eurosong on stage”.

 

De vele optredens van de groep in een tiental landen waaronder Zuid-Afrika, Italië, Nederland, Duitsland en Oostenrijk levert hen de titel op van Ambassadeur van Antwerpen.

 

In 2004 vierde Jan nog zijn 1000ste optreden met Voice Male. Nadien verkent hij samen met Ernst Löw  nieuwe horizonten met de nieuwe groep 'Aliaz'.

 

Begin 2005 richt Jan de nieuwe acapella formatie Reset op.

Samen met ex-Flying Picket-zanger Chris Brooker, Marc Willems, Herwig Pans en Frank Van Baelen, maakt hij met een verfrissend nieuw geluid de Vlaamse podia onveilig…

 

Begin 2008 wordt ook de groep Aliaz nieuw leven ingeblazen. Jan zingt samen met Bart Herman, Amaryllis Temmerman en Wimmeke Punk covers van grootheden uit de Belgische Pop- en Rockgeschiedenis.

 

Dan wordt het enkele jaren stil rond Jan.

Door zijn gezondheidsproblematiek waarbij hij in 2015 een niertransplantatie ondergaat, wordt hij gedwongen het wat rustiger aan te doen.

 

Maar stilzitten, dat staat niet echt in de agenda. In 2012 richt hij het co-creatief zanggezelschap Dr. Song op. Tot op de dag van vandaag is het leiden van Dr. Song nog steeds een van zijn vaste muziek-activiteiten. De koorgroep, die in een soort van show-up formatie maandelijks bijeenkomt en alle geïnteresseerde zangers mét- of zonder ervaring samenbrengt, groeit bij momenten uit tot 350 gelijkgestemde zielen.

 

In diezelfde periode ongeveer, wordt hij door NEKKA gevraagd om op te treden als jury-lid en zang-coach voor de NEKKA-wedstrijd, een wedstrijd met als doel het ontdekken, begeleiden en coachen van nieuw opkomend Nederlandstalig muziek-talent.

 

De combinatie van deze activiteiten, het “anderen-laten-zingen” bij Dr. Song en het coachen en jureren voor NEKKA, doet hem in 2017 weer zo’n zin krijgen om zelf op het podium te staan. Dat resulteert uiteindelijk in de oprichting van de Tango-formatie ZANgO!.  Samen met enkele doorwinterde professionele muzikanten bezingt Jan vanaf november 2017 de geschiedenis van de Argentijnse Tango, maar ook het leven van de legendarische Tangozanger Carlos Gardel in zijn huidige vertel-en zang voorstelling” De Laatste vlucht van Carlos Gardel.”

 

Het hoeft geen verduidelijking dat Jan tijdens deze voorstelling ook zijn eigen leven, dat ondertussen al heel wat hoogtes en laagtes heeft gekend, beschrijft en bezingt.

 

Net zoals het een echte Tanguero betaamt…

bottom of page